Србија своју политику да заснива искључиво на Резолуцији 1244 СБ УН

НАДА
01. октобар 2021.
Србија своју политику да заснива искључиво на Резолуцији 1244 СБ УН

Српска коалиција НАДА коју чине ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана сматра да је постигнутим споразумом постојећи проблем само одложен на шест месеци. Иако поздравља повлачење РОСУ са административних прелаза, српска коалиција НАДА сматра да је неопходно изаћи са колосека на којем се Србија налази од 2008. године и који може водити само даљим уступцима сецесионистичким властима у Приштини.

"Најновија криза показује да Србија треба своју политику да заснива искључиво на Резолуцију 1244 и Уставу Србије, а да је последњи тренутак да се отвори питање једностране примене Бриселског споразума од стране наше државе. Тим штетним споразумом Србија је повукла део државних институција, а да пуних 8 година није формирана чак ни Заједница српских општина" - изјавио је кандидат за председника Србије у председник ДСС, др Милош Јовановић.

"Овим споразумом Београда и Приштине је привремено угашен пожар и одложен за неко друго време. Европска унија се показала као неуспешан и пристрасан посредник у преговорима и Србијa треба да затражи да се сви преговори врате под окриље УН." - изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.