Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница оценио је данас, поводом шесте године од усвајања Устава Србије, да је тај акт “од првог дана мета напада” јер је брана распарчавању државе.

 “Устав Србије, који је на данашњи дан пре шест година проглашен, положио је испит времена и показао да на најбољи начин штити земљу од унутрашње разградње и распарчавања државне целовитости. Зато је Устав био већ од првог дана мета напада свих који имају интерес да се Србија смањи и изнутра дестабилизује”, навео је Коштуница.

 Према његовим речима, Србија је у правом тренутку усвојила Устав који омогућава успостављање правне државе и чување територијалног интегритета државе.

 “Знам колико је пропаганде сваке врсте и енергије утрошено у ових шест година да се Устав промени, али снага Устава проистиче из чињенице да је то народни Устав иза кога стоји воља народа. Верујем да Устав улази у мирне воде и да ће у будућности на најбољи начин служити српском народу и Србији”, рекао је председник ДСС који је у тренутку усвајања устава био председник Владе Србије.

 Према његовим речима, све противуставне одлуке биће поништене као што су поништене и противуставне надлежности Војводине.

 “Важно је да је Устав сачуван за време претходног режима и политике да ЕУ нема алтернативу, јер у противном би било питање како би и у којим границама Србија опстала”, рекао је Коштуница.