Ekonomski pokazatelji opovrgavaju propagandne tvrdnje vlasti

DSS
30. April 2019.
Ekonomski pokazatelji opovrgavaju propagandne tvrdnje vlasti

Stvarnost nemilostrno demantuje propagandne floskule o ekonomskom napretku Srbije i boljem životu, kojima se građani svakodnevno obasipaju.

Zvanični podaci RZS da je u prvom kvartalu ove godine ostvaren realan rast bruto domaćeg proizvoda od samo 2,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a da industrijska proizvodnja beleži pad od 1,9 odsto, jasno ukazuje da u 2019. godini neće biti ostvaren planirani rast BDP od 3,5 odsto, na osnovu kojeg je formulisama celokupna ekonomska politika.

Suprotno svim tvrdnjama vlasti, Srbija nastavlja da ostvaruje lošije ekonomske rezultate od svih država u regionu i da beleži dalje relativno zaostajanje Srbije.

Osnovni uzroci nedovoljnog privrednog rasta su partitokratski sistem vadavine, urušavanje pravne države i demokratskih institucija, nizak nivo javnih i privatnih investicija, sistemska korupcija… i dok se to ne promeni Srbija će i dalje ostati u dramatičnom zaostatku za zemljama ne samo Zapadne, već i Centralne i Istočne Evrope, pa i za državama koje nas okružuju.