Jovanović: Ako neko iz DSS bude u vlasti, biće isključen iz stranke (video)

n1
20. Avgust 2020.
Jovanović: Ako neko iz DSS bude u vlasti, biće isključen iz stranke (video)

Predsednik DSS Miloš Jovanović izjavio je za n1 da stranka koju vodi nije vlast nigde, kao i da će iz stranke biti isključen svako ko u vlast ili koaliciju uđe. "Kod nas je stvar jasna, postoji stranačka odluka, ne može se biti vlast, ne može se ući u koaliciju, ako neko tu odluku ne bude poštovao, biće isključen iz stranke", kaže.

Prema njegovim rečima, večna tema, "nametnuta od strane dela opozicije je - ko je prava, a ko lažna opozicija".

DSS je podržala izbor predsednika skupštine te beogradske opštine iz redova Srpskog patriotskog saveza uz pomoć vladajuće Srpske napredne stranke. Jovanović kaže da je deo odbornika glasao, za izbor predsednika skupštine i zamenika, "zbog ličnih odnosa koje imaju".

"To nije vlast, mi nismo vlast na Starom gradu, nismo vlast nigde. Sve je ovo jedan potpuni cirkus, važno je da smo ustanovili da nismo vlast tamo. Kod nas je stvar jasna, postoji stranačka odluka, ne može se biti vlast, ne može se ući u koaliciju, ako neko tu odluku ne bude poštovao, biće isključen iz stranke. Ako neko iz koalicije Metla ili DSS, bude u vlasti, u koaliciji, biče isključen iz stranke, jer ne poštuje odluku stranke", kaže Jovanović.

Kako je rekao, "suština je njegov poziv da opozicija sedne za sto".

"Nećemo biti vlast, rekao sam, da li će neko na lokalu nekad glasati za neki dobar predlog vladajuće većine, ja to neću proveravati. Plivamo u jednoj sumanutoj situaciji već 2,3 godine, znamo da to ne donosi rezultate", kaže on.

Kaže da je razgovarao i ranije.

"Ne mogu da kažem da su razgovori dali neki rezultat. Naravno da bih razgovarao, nemam problem da razgovaram ni sa kim, ali, ne sa mnom, oni neće među sobom da razgovaraju", kaže on.

Ističe da je za "komunikaciju i razgovore on najmanja prepreka".