Srećan Dan državnosti!

NADA
15. Februar 2021.
Srećan Dan državnosti!

Nacionalno demokratska alternativa (NADA) koju čine POKS, DSS i brojna udruženja građana obeležila je Dan državnosti polaganjem venaca u Orašcu i Oplencu, uz prisustvo Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa Filipa i Princeze Danice Karađorđevića.

„Iz Orašca je nastala srpska država i kraljevska dinastija. Šumadija je uvek bila za kralja, a kako diše Šumadija, tako diše cela Srbija. Danas se rađa nova nada za Srbiju, oličena u Pokretu obnove Kraljevine Srbije i Demokratskoj stranci Srbije na putu koji je trasirao Karađorđe. Zajedno ćemo stvoriti nacionalnu, ali i demokratsku, snažnu državu“ – izjavio je zamenik predsednika POKS, Mirko Čikiriz.

„Na nama je da damo sve od sebe, da sadašnja Srbija zauzme mesto na Balkanu, kakvo joj po istoriji i pravdi pripada i kakvo zaslužuje. Biće to duga borba, zahtevaće strpljenje i trud, ali svakako neće biti teža od borbe koju su započeli naši preci 1804. godine na Sretenje kada su oslobađali Srbiju. Našom zaslugom vraćena je kruna na srpsku zastavu, a građanima ćemo omogućiti da se izjasne putem ustavotvorne skupštine ili referenduma da li žele da se kruniše Srbija“ – izjavio je predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.