Jedinstvo potrebno oko identitetskih pitanja za srpski narod

Miloš Jovanović
20. Jun 2021.
Jedinstvo potrebno oko identitetskih pitanja za srpski narod

Predsednik Demkokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicija NADA (DSS-POKS) Miloš Jovanović izjavio je danas da je važno da postoji jedinstvo u zemlji oko suštinskih, identitetskih pitanja za srpski narod, ali da istovremeno ne sme da postoji korupcija kakva je danas.

 

 

„Bitno je da mi ovde budemo jedinstveni oko najvažnijih stvari, a jedna od njih je i stav da se u Srebrenici nije dogodio genocid“, rekao je Jovanović gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

 

On je dodao da, s druge strane, kritikuje nedostatak demokratičnosti u zemlji, korupciju i stranačke knjižice partija na vlasti koji su postale najvažnije.

 

Jovanović je rezoluciju crnogorske Skupštine o genocidu u Srebrenici nazvao sramnom.

 

„U Crnoj Gori se dogodila promena bez promene. Oni koji su izneli pobedu, Andrija Mandić, Milan Knežević, Slaven Radunović nisu dobili mesta u Vladi. Danas ta Vlada nema šanse za opstanak, niti treba da opstane“, ocenio je predsednik DSS-a.

 

Povodom predloga ministra policije Aleksandra Vulina da se zabrani ulaz poslanicima iz Crne Gore koji su glasali da se u Srebrenici dogodio genocid, jedan od lidera koalicije NADA rekao je da „vredi razmisliti o tome“.

 

„Vredi razmisliti o tome i sklon sam oštrijim merama“, dodao je Jovanović