Zakon o istopolnim zajednicama štetan po narod i državu

NADA
02. Jul 2021.
Zakon o istopolnim zajednicama štetan po narod i državu

Nacionalno demokratska alternativa (NADA), savez Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Demokratske stranke Srbije i 19 udruženja građana, osuđuje izjave ministarke Gordane Čomić da je samo pitanje vremena kada će u Srbiji biti usvojen Zakon o istopolnim zajednicama i  poziva je da prestane sa pokušajima da na mala vrata uvede ovaj, po narod i državu, izuzetno štetan propis.

 

„Istopolni brakovi vrlo negativno i duboko zadiru u samu srž naše tradicionalne porodice koja je osnova društva, da bi tako olako skupština usvojila zakon o tome. Bez široke javne rasprave u kojoj bi učestvovala i Srpska pravoslavna crkva ne sme ova tema ni doći na dnevni red u parlamentu", izjavio je predsednik DSS dr Miloš Jovanović.

 

„Bez obzira šta je trend na zapadu, mi treba da sačuvamo tradicionalne, porodične vrednosti, jer bez zdrave porodice nema sreće i prosperiteta države. Istopolni brakovi nam se nameću da unište našu porodicu, oslabe naše društvo, državu i naciju i na to nikada nećemo pristati“, poručio je predsednik POKS Žika Gojković.

 

Koaliciju Nacionalno - demokratska alternativa (NADA) čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i 19 pokreta, stranaka, udruženja i grupa građana