Osim Otvorenog Balkana, bitna i politička stabilnost

NADA
04. Novembar 2021.
Osim Otvorenog Balkana, bitna i politička stabilnost

Miloš Jovanović, kandidat za predsednika Srbije ispred Srpske koalicije NADA koju čini POKS, DSS i 25 udruženja građana obišao je danas Novi Sad, gde se obratio građanima i novinarima.

"Srbija kao najjača ekonomija u regionu može da izvuče korist iz ekonomskog povezivanja zemalja koje učestvuju u projektu Otvoreni Balkan, ali to neće biti dovoljno ako ne bude i političke stabilnosti. Za nas je izuzetno važno poštovanje Rezulucije 1244 SB UN i Dejtonskog sporazuma, povezivanje i čvršći odnosi sa Republikom Srpskom, njena podrška i zaštita, kada su pritisci sa svih strana da se ona ugasi.

Podrška Srbije opstanku Republike Srpske treba da se sastoji i u zahtevu za vraćanje 142 nadležnosti koje su joj pripadale po Dejtonskom sporazumu, a koje su joj oduzete.

Razumem prisustvo država na samitu Otvoreni Balkan, mada ne razumem baš prisustvo Atlantskog saveta koji je nevladina međunarodna organizacija sa zadatkom "da informiše i edukuje o organizaciji NATO", odnosno da priprema teren za pristup i vrši propagandu u korist NATO alijanse." - izjavio je kandidat za predsednika Srbije ispred koalicije NADA i predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.