Jovanović: Osposobiti vojni aerodrom Dubinje kod Sjenice

NADA
07. Novembar 2021.
Jovanović: Osposobiti vojni aerodrom Dubinje kod Sjenice

Miloš Jovanović, kandidat za predsednika Republike Srbije ispred srpske koalicije NADA koju čine POKS, DSS i 25 udruženja građana posetio je Sjenicu, gde je u razgovoru sa građanima i predsednikom opštine, Munibom Mujagićem istakao da je za koaliciju NADA važan svaki građanin ove zemlje, koje god da je vere ili nacionalnosti.

„Srbija mora ravnomerno da se razvija, ne može Beograd da bude sve i svja u ovoj zemlji. Zato je potrebna decentralizacija i veća ovlašćenja lokalnim samoupravama jer oni najbolje znaju šta je najpotrebnije u njihovim mestima“, rekao je Miloš Jovanović.

Jovanović je takođe istakao da je za ovaj kraj i ovu opštinu važno da se vojni aerodrom Dubinje stavi u funkciju.

„Dubinje je alternativni vojni aerodrom koji je bombardovan 1999. godine. Za Sjenicu bi bilo važno ekonomski i geopolitički da se stavi u funkciju, jer bi naše vojno prisustvo u ovom delu zemlje bilo itekako značajno. Pored toga, bilo bi ekonomski dobro da dođe u Sjenicu 400-500 ljudi koji bi sa svojim platama pospešili ekonomski život i ekonomski razvoj ovog kraja“, istakao je kandidat za predsednika Srbije koalicije NADA.