Srbija da prestane da daje legitimitet Kristijanu Šmitu

NADA
08. Novembar 2021.
Srbija da prestane da daje legitimitet Kristijanu Šmitu

Srpska koalicija NADA koju čini POKS, DSS i 25 udruženja građana obišla je Zlatiborski okrug, a kandidat za predsednika Srbije ispred ove koalicije dr Miloš Jovanović je razgovarao sa građanima Užica i Priboja i osvrnuo se na pitanje pomoći Republici Srpskoj.

"Rusija je ućutkala uz pomoć veta visokog predstavnika EU, Kristijana Šmita da se ne obrati UN, jer njegov izbor nije učinjen u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Zvaničnici Srbije Šmita uredno primaju na razgovor čime mu daju legitimitet. Srbija treba da promeni svoju politiku i uskladi je sa interesima Republike Srpske, uz koju je stala i Rusija, svojim nepriznanjem funkcije Šmita u BiH" - izjavio je kandidat za predsednika Srbije i predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.

"Naša koalicija smatra da je obaveza Srbije da se brine o interesima Srba gde god da žive, a naročito u Republici Srpskoj i Crnoj Gori. U interesu Srba je mir u regionu i ekonomsko i svako drugo povezivanje ovih srpskih zemalja" - izjavio je portparol POKS, Miloš Parandilović.

 

NADA info                     8.11.2021.