Linglong slika i prilika stranih investitora

NADA
19. Novembar 2021.
Linglong slika i prilika stranih investitora

Srpska koalicija NADA koju čine POKS, DSS i 25 udruženja građana traži političku odgovornost nadležnih u Vladi Srbije zbog situacije u Linglongu i tretmana vijetnamskih, ali i srpskih i svih ostalih radnika koji su angažovani na izgradnji te fabrike.

"Ta fabrika je slika i prilika stranih investitora kojima se ova vlast hvali. Radnici u pelenama, sa bednim platama i još bednijem smeštaju i uslovima rada, da li u tome leži budućnost srpske radničke klase ili u rudnicima Rio Tinta" - upitao je portparol koalicije NADA, Miloš Parandilović.

"Ovo je velika sramota za državu koja je Linglongu dala ogromne subvencije po zaposlenom. Postavlja se pitanje, zbog čijih interesa, Vlada Srbije toleriše ovakav odnos prema radnicima koji kao da žive u robovlasničkom društvu i svesno pravi jeftinu radnu snagu na našem tržištu rada, dajući podsticaj za otvaranje ovakvih fabrika za mehaničke poslove, dok naša najbolja deca odavde beže glavom bez obzira. Srpska koalicija NADA, kada bude u prilici da odlučuje, neće dozvoliti da strani investitori, bez obzira odakle dolazili, tretiraju Srbiju kao svoju prćiju" - izjavio je Parandilović.