Jovanović: Građani su izgubili poverenje u institucije

NADA
26. Novembar 2021.
Jovanović: Građani su izgubili poverenje u institucije

Dr Miloš Jovanović, kandidat za predsednika Srbije ispred koalicije NADA koju čine POKS, DSS i 25 udruženja građana istakao je u Subotici da je prvi cilj koalicije i njega lično da se konačno umesto partijske države uspostavi pravna država.

 

„Ova vlast deli građane Srbije na osnovu stranačke pripadnosti. Kada ste član vladajuće stranke onda vam se otvaraju sva vrata za zaposlenja, nezavisno od znanja, diplome, talenta“, istakao je on.

 

Jovanović smatra da je takav sistem vladavine veoma pogrešan i da vlast ne bi trebalo da deli ljude ni po jednom osnovu, jer to između ostalog vodi ka tome da građani gube veru u institucije svoje države.

 

„Vratićemo pravnu državu, najpre time što ćemo promeniti izborni sistem. Svim građanima ćemo omogućiti da od lokalnog pa do republičkog nivoa glasaju za svoje predstavnike po imenu i prezimenu i samo tako ćemo zaustaviti moć stranaka da vrše uticaj na javni život, medije, finansijske tokove i na sve ono što kao kancer izjeda ovu državu“, zaključio je kandidat za predsednika Srbije ispred Srpske koalicije NADA.