Demokratska stranka Srbije u političkom blatu neće da učestvuje

12. April 2022.
Demokratska stranka Srbije u političkom blatu neće da učestvuje

Optužbe pojedinih opozicionih tzv. lidera i liderčića na račun Demokratske stranke Srbije, kojima se javnost obmanjuje o načinu glasanja našeg predstavnika u Gradskoj izbornoj komisiji, neistinite su, besmislene, politikantske i iznete u nameri da se nanese politička šteta DSS.

Poslednji je trenutak da stranke nedorasle izazovima pred kojima se naše društvo i država nalaze i njihovi nezreli, kratkovidi, neodgovorni lideri  prestanu sa trovanjem javnosti i zamajavanja građana skrivanjem istine lažnim optužbama i podmetanjima na račun drugih.

Demokratska stranka Srbije u tom političkom blatu neće učestvovati, već će se rukovoditi načelima i željom da se Srbija uredi kao pravna i demokratska država.

Ukazujemo na činjenice preko kojih međusobno posvađane, lažno demokratske stranke olako prelaze u svojim jeftinim optužbama, zaluđujući građane Beograda i Srbije:

1. Opozicija nema većinu za formiranje vlasti u Beogradu, jer je odnos odbornika vlasti i opozicije 55-55, a eventualni prelazak cenzusa liste „Ajmo ljudi“ posle ponovljenih izbora, pa i na 200 mesta, ne bi suštinski ništa promenio, jer su pojedini odbornici opozicije već javno izneli stav da neće podržati formiranje vlasti koju bi činile sve do sada opozicione stranke. Da je to tako svestan je i Dragan Đilas, zbog čega i insistira na novim gradskim izborima u celini, a sve beskrupulozne neistine o odlučivanju na sednicama GIK-a čini besmislenim.

Tri moguća izlaza iz sadašnje situacije su - tesna većina vlasti, velika koalicija ili novi izbori.

2. Gradska izborna komisija broji 25 članova, ali član liste „Suverenisti“ ( Dosta je bilo, Zdrava Srbija) ne učestvuje u radu komisije, pa u radu učestvuje 24 članova. Koalicija NADA ima jednog člana komisije i od načina glasanja našeg člana nikada nije zavisila odluka GIK-a.

3. Predstavnik DSS  u GIK-u donosi odluke i glasa isključivo na osnovu zakona. Za pojedine prigovore opozicije je glasao za, dok je u nekim bio uzdržan ili glasao protiv – onako kako zakon i savest nalažu.

GIK nije i ne sme biti poprište političke borbe u kom nezadovoljne stranke vlasti i opozicije pokušavaju da ostvare ono što nisu uspeli na izborima.

DSS info            12.4.2022.