Jovanović: Vratimo politiku, nije mi Vučić jedini aršin

DSS
18. Maj 2022.
Jovanović: Vratimo politiku, nije mi Vučić jedini aršin

Predsednik Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je da u Srbiji postoji „ostrašćena atmosfera“ gde je predsednik Republike Aleksandar Vučić „jedini aršin“ i da zato mora da se „vrati politika u političku raspravu“.

„Mi ćemo biti opozicija i u gradskoj i u republičkoj Skupštini. Potrebno je da se u Srbiji vrati politika u političku raspravu i da tako sve bude manje zatrovano“, istakao je Jovanović gostujući u Utisku nedelje.

Prema njegovim rečima, danas je Aleksandar Vučić „jedini aršin“ u politici. „Nekim novinarima je on jedini smisao, ne bi imali šta da rade da ga nema“, dodao je predsednik DSS-a.

Miloš Jovanović je ponovio da je stav DSS da nikakve sankcije Rusiji ne dolaze u obzir.

„Ništa se nije promenilo u mojim stavovima za mesec dana. Neće nikome biti lakše, neće niko da živi deset puta bolje ako uvedemo sankcije, jer je sve poremećeno. Cela Evropa će osetiti inflaciju, energetsku nebezbednost. Ovo je borba za novi svetski poredak“, ocenio je Jovanović.

On je dodao da nema ništa od EU, jer se ona neće širiti. „Evropski put Srbije bi morao da se plati secesijom Kosova i Metohije, to je već hiljadu puta rečeno“, zaključio je Miloš Jovanović.