Zabraniti festival "Mirdita, dobar dan"

NADA
24. Maj 2022.
Zabraniti festival

Srpska koalicija NADA koju čini DSS i POKS Vojislava Mihailovića ocenjuje održavanje festivala "Mirdita, dobar dan" koji počinje sutra u Beogradu, štetnim po interese Srbije jer promoviše secesiju Kosova i Metohije i traži njegovu zabranu.

"Na ovom festivalu se na perfidan i podmukao način, pod velom kulturnih dešavanja u Beogradu, prestonici Srbije, promoviše secesija tzv. Kosova, čime se podriva naš ustavno-pravni poredak. Paralela dešavanja u Ukrajini i na Kosmetu, što je tema jedne od debata, zlonamerna je i opasna, sa jasnim ciljem udaljavanja naše zemlje od svojih saveznika koji u SB UN brane rezoluciju 1244" - izjavio je predsednik DSS i jedan od lidera koalicije NADA, dr Miloš Jovanović. 

"Umesto da se albanskim nevladinim organizacijama sa tzv. Kosova koje učestvuju u organizaciji festivala u Beogradu zabrani ulazak u centralnu Srbiju jer su tražile iseljavaljanje jedine Srpkinje u Đakovici Dragice Gašić, njima će biti omogućeno da u sred Beograda nastave svoju antisrpsku kampanju. Umesto dodvoravanja stranim ambasadama zbog organizovanja multietničkih manifestacija, vlast bi trebala da brani dostojanstva našeg naroda i države"- izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.