Pozdravljamo podizanje optužnice protiv hrvatskih oficira za napad na izbegličku kolonu tokom „Oluje“ 1995.godine 

NADA
26. Maj 2022.
Pozdravljamo podizanje optužnice protiv hrvatskih oficira za napad na izbegličku kolonu tokom „Oluje“ 1995.godine 

Srpska koalicija NADA koju čini DSS i POKS Vojislava Mihailovića pozdravlja odluku srpskog Tužilaštva za ratne zločine da podigne optužnicu protiv četiri visoka hrvatska oficira koji su naredili napade na srpske izbeglice na Petrovačkoj cesti tokom operacije „Oluja“ 1995.godine.

"Previše je zločina učinjenih nad Srbima za koje niko nije odgovarao, tako da raduje svaka najava da će odgovorni biti izvedeni pred lice pravde za zlodela koja su učinili. Iako će, ukoliko se dokaže krivica ovih oficira, pravda biti zadovoljena tek nakon 27 godina, ipak je važno da ona bude dostižna, kako nijedan zločin ne bi ostao nekažnjen“ - izjavio je predsednik DSS i jedan od lidera koalicije NADA, dr Miloš Jovanović.

„Svaki dan koji su proveli na slobodi oni koji su naredili i izvršili napad na izbegličku kolonu u kojoj su se nalazili žene, deca i starci, bio je kao novo ubijanje tih nevinih civila. Naša je obaveza da nijednu žrtvu ne zaboravimo i ne dozvolimo da niko od zločinaca ne ostane nekažnjen, zbog čega dajemo podršku pravosudnim organima da ove sudske procese sprovedu do kraja “ - izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.