Jovanović: NADA u jednoj poslaničkoj i odborničkoj grupi

DSS
09. Jun 2022.
Jovanović: NADA u jednoj poslaničkoj i odborničkoj grupi

Koalicija NADA nastavlja saradnju i u republičkom i beogradskom parlamentu i činiće jednu poslaničku, odnosno odborničku grupu, saopštio je danas predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Jovanović je novinarima rekao da će NADA biti "krajnje aktivna opozicija", predlagati zakonska rešenja i promovisati sopstvenu politiku.

"Naša politika je Zakon o vojnoj ravnopravnosti, jer je to važno opredeljenje naše države, koje treba jačati", rekao je Jovanović i dodao da se danas vidi koliko je važno da država ostaje svoja i verna slobodi.

Dodao da je jedan od ciljeva i da se monopol nad izdavanjem udžbenika vrati našem Zavodu za udžbenike, kao i da će NADA predložiti izmene i dopune zakona o Srpskoj književnoj zadruzi.

Na pitanje da li će odbornici koaliciji NADA prisustvovati konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda 11. juna, Jovanović je rekao da oni neće učestvovati u glasanju ni za predsednika skupštine, ni za sekretara.

Vojislav Mihailović iz POKS-a je istakao da je koalicija NADA jedina predizborna koalicija koja je opstala.
"Želimo da menjamo Srbiju na bolje, mora se promeniti sistem, predlagaćemo zakone i bićemo konstruktivna opozicija", rekao je Mihailović.

"Mi ćemo u Skupštini raditi na Zakonima, donositi amandmane, već sada radimo na izmeni Zakona o vojsci. Kroz instituciju Skupštine ćemo se zalagati za neuvođenje sankcija Rusiji. Ukoliko bi ih uveli, na taj način bi ukaljali celokupnu istoriju dva vratska naroda i ta šteta bi bila nepopravljiva", izjavio general Božidar Delić