Novi DSS Subotica: O nemilim događajima sa migrantima se „javno ćuti“

05. Jul 2022.
Novi DSS Subotica: O nemilim događajima sa migrantima se „javno ćuti“

„Već duži vremenski period svedoci smo nemilih događaja u gradu od strane migranata. Presretanja, uznemiravnja, ulazaka u privatne posede, razne krađe i sve do međusobnog oružanog sukoba samih migrantskih grupa“, upozoravaju u Gradskom odboru Nove Demokratske stranke Srbije u Subotici.

Ova stranka je oštro osudila nedavni incident koji se dogodio od strane naouražene grupe migranata u naselju Makova Sedmica i remećenja bezbednosti građana Subotice.

Upozoravaju na ovu učestalu pojavu o kojoj se, kako navode, „javno ćuti“.

„Tiče se sigurnosti i bezbednosti građana u gradu i u neposrednoj blizini centra, u kome se vrše usluge privatnog smeštaja velikim grupama migranata koji tu provode i po nekoliko meseci, uz nadoknadu u stranoj valuti i na crno“, napominju.

U Novom DSS-u podsećaju da su subotička vlast i nadležne institucije upoznate sa ovim pojavama, ali da „svi iz samo sebi poznatih razloga – ćute!“

Oni su pozvali gradonačelnika Subotice i nadređene institucije da na osnovu zakonskih normi hitno reaguju kako bi se izbegle dalje zloupotrebe, kako samih migranata tako i pojedinih građana kao saučesnika.

„Ujedno skrećemo pažnju i na potrebu pojačanog prisustva obezbeđenja u gradu, periferiji i u pograničnom pojasu“, navode u Novom DSS-u.