Skandalozan pokušaj smene Ristivojevića

Novi DSS
07. Jul 2022.
Skandalozan pokušaj smene Ristivojevića

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da je u toku pokušaj smene dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Branislava Ristivojevića, što je ocenio kao „nečuveno i skandalozno“. 

On je rekao da je par profesora tog fakulteta pokrenulo pitanje smene dekana Ristivojevića jer je on pokušao da ostvari „akademsko-obrazovnu“ saradnju Pravnog fakulteta sa Ruskom federacijom. 

„Studenti su išli na razgovor sa predstavnicima ambasade Ruske federacije da bi videli da li postoji mogućnost stipendiranja i odlaska u Rusiju. Ristivojević se kažnjava zbog brige za dobrobit studenata i fakulteta kojim rukovodi“, ocenio je lider Novog DSS-a. 

Prema njegovim rečima, par profesora sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu pokušavaju da budu „veći katolici od Pape“, jer Srbija nije uvela sankcije Rusiji, i čini se da to neće ni uraditi.  

„Ovo što tih par profesora radi je pravo totalitarno ponašanje. Hoće da spreče običnu studentsku razmenu i saradnju“, zaključio je Miloš Jovanović.