Miloš Jovanović: Oštro osuđejemo upad ROSU u Štrpce

Novi DSS
07. Jul 2022.
Miloš Jovanović: Oštro osuđejemo upad ROSU u Štrpce

Upad pripadnika ROSU jutros u Štrpce pokazuje da je reč o još jednom nedopustivom zastrašivanju Srba u Sirinićkoj župi, izuzetno važnoj srpskoj enklavi na Kosovu i Metohiji i stoga najoštrije osuđujemo ovaj novi čin nasilja.

Međutim, celokupno ponašanje Aljbina Kurtija i Albanaca, poput nedavne odluke u vezi sa tablicama pokazuje da se od 2008. godine vodi pogubna kosovska politika od strane Beograda, kojom se postepeno davao legitimitet secesiji i secesionističkim institucijama.

O tome najbolje svedoči i skorašnje obraćanje Aljbina Kurtija na srpskom jeziku kada govori o potrebi da se uvede red i legalnost na celoj teritoriji naše južne pokrajine, čime se potpuno obrnula realnost, a ona glasi da su Aljbin Kurti i sve secesionističke institucije nelegalne, a ne srpske tablice na celom Kosmetu.

Zbog svega toga je krajnje vreme da se suštinski promeni kosovska politika srpske Vlade i da se ne čine više nikakvi ustupci, kao i da se konačno izvuku zaključci iz više puta ponovljenih tvrdnji evropskih zvaničnika o tome šta su uslovi za ulazak Srbije u EU i da se shodno tome revidira i evropska politika Beograda.

 

Info Novi DSS

7.7.2022.