Jovanović i Mihailović: Koalicija NADA neće biti deo buduće vlade

DSS
18. Jul 2022.
Jovanović i Mihailović: Koalicija NADA neće biti deo buduće vlade

Koalicija NADA neće biti deo buduće Vlade, niti je bilo razgovora o tome na današnjim konsultacijama kod predsednika Srbije Alekdandra Vučića, izjavili su njeni lideri Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović.

Jovanović je novinarima rekao da je jasno da naprednjaci i socijalisti imaju većinu, a zna se i ko će biti opozicija i da su konsultacije bile samo formalnost, da je razgovor s Vučićem bio kurtoazan.

On je istakao da mu smeta što Srbija nema jasan pravac i viziju, kao i da je nejasno šta je cilj ove kupovine vremena i balansiranja između Zapada i Rusije.

„Ne vidim da smo dobru i temeljnu stvar uradili kad je u pitanju naša spoljnopolitička pozicije, koje u suštini i nema. Mora se sarađivati sa Evropskom unijom, ali ta saradnja ne povlači nužno sa sobom i članstvo. Čini mi se da ponekad idemo kao guske u magli“, ocenio je Jovanović.

Mihailović je poručio da će NADA biti opozicija koja će kritikovati sve što ne bude i što nije državotvorno, ali da će podržavati sve što je u državnom i nacionalnom interesu.

On je poručio da će NADA biti protiv uvođenja bilo kakve vrste sankcija Rusiji.