Otkazati održavanje „Europrajda“ u Beogradu

NADA
15. Avgust 2022.
Otkazati održavanje „Europrajda“ u Beogradu

Srpska koalicija NADA koju čini Novi DSS, POKS i 25 udruženja građana traži od Vlade Srbije da otkaže održavanje tzv. "Europrajda" u Beogradu, najavljenog za polovinu septembra.

„Tražimo otkazivanje tzv.Europrajda u Beogradu jer niko nema pravo, naročito manjina, da agresivno promoviše i nameće svoje vrednosti većini. Cilj LGBT populacije i onih koji ih podržavaju je ponovni pokušaj da se na dnevni red stavi Zakon o istopolnim brakovima, protiv koga ćemo se vrlo odlučno boriti u Skupštini, braneći Ustav Srbije” – izjavio je narodni poslanik, predsednik Novog DSS i jedan od lidera koalicije NADA, dr Miloš Jovanović.

„Carevina Japan je odlukom Ustavnog suda zabranila istopolne brakove, a sve više zemalja ide tim putem. Održavanje Europrajda u našoj prestonici bila bi velika sramota za naš narod i državu. Od kada se kod nas održavaju tzv. Parade ponosa, one su služile za vređanje države, njenih simbola, kao i nacionalnih i verskih osećanja većine našeg naroda, a ne za promovisanje različitosti. Takođe, svedoci smo histerije i kampanje koja se vodi protiv Srpske pravoslavne crkve, samo zbog njenog protivljenja promovisanju nemorala, bluda i svega drugog što ugrožava tradicionalnu srpsku porodicu. Sve dok je to tako, protivićemo se svakom takvom događaju“ – izjavio je narodni poslanik, predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

15.08.2022.

Informativna služba NADA