Новосадска власт крива за стварање мини депонија

ДСС Нови Сад
21. октобар 2019.
Новосадска власт крива за стварање мини депонија

На предходној седници Скупштине Града Новог Сада усвојен је нови ребалнс буџета Града, а на основу поново исказаног суфицита у градској каси. Градски одбор Демократске странке Србије у Новом Саду сматра да, нажалост, градска власт наставља политику „Нови Сад таоц суфицита”, на шта смо више пута упозоравали. Осим популистичког и симболичног повећања плата у буџетском сектору и најновији суфицит карактеришу субвенције за комунална предузећа.

Можда је „најинтересантнији” пример неодговарајућих субвенција управо дотација Јавном комуналном предузећу „Чистоћа” Нови Сад. Ово предузеће, познато по ангажовању  фиктивних „чувара контејнера”, ће добити додатни новац Новосађана за изградњу подземних контејнера, иако остварује енорман приход од рециклаже отпада и наплате услуга од становништва.

„Очигледно је да се подземни контејнери не празне и не одржавају редовно и да њихов дизајн не одговара навикама Новосађана, па се ствара ружна слика и мале депоније на сваком кораку. Супротно од изјава из градске куће, подземни контејнери често заузимају место на паркинзима и зеленим површинама, па се мора посветити знатно већа пажња функционалности и распореду контејнера у граду, а не да се додатно помаже лоше стање и предузеће које профитира на монополу”, поручују из Стручног савета новосадске ДСС.