ДСС формира нови покрет за изборе

Блиц
22. октобар 2019.
ДСС формира нови покрет за изборе

Демократска странка Србије дефинитивно излази на парламентарне изборе, а почетком новембра формираће нови покрет који ће окупити виће локалних политичких организација, пише Блиц.

Новом покрету, како пише лист, приступиће и председник Војног синдиката Србије Новица Антић, а главне тачке окупљања биће обрачун са партијском државом и промена изборног система како би грађани могли да бирају своје представнике по имену и презимену, а не преко партијских листа.

Председник ДСС Милош Јовановић рекао је да се ради о доста широком окупљању и да је то логичан наставак онога што је до сада урадио за ДСС.

"У ситуацији када је Кија Коцкар постала политички аналитичар или када неко покушава да одбрани Стари мост који су Немци саградили 1942. године, неко мора да направи искорак и то да реши. Нови покрет ће окупити значајан број људи који као и ми мисле да је потребна потуна промена система", навео је Јовановић.

Он је рекао да је грађанима досадило да бирају између садашњих и будућих министара.

"Ми покушавамо да их понудимо нову, трећу могућност", рекао је Јовановић.

Према писању Блица у новом покрету око ДСС-а биће Група за просперитет Србије (ГЕПС) проф. др Јована Филиповића, локална организација из Краљева коју води Иван Матовић, Покрет за живот Злате Ђерић и други.