Недоумице о циљевима Владе континуитета

ДСС
28. октобар 2020.
Недоумице о циљевима Владе континуитета

Не очекујући ништа добро, јер се ради о Влади половичног персоналног дисконтуитета, али „проевропског политичког и економског континуитета“, како је истакла мандатарка- председница Ана Брнабић, за и зрицање оцена о раду нове Владе треба поштовати демократско правило исачекати 100 дана њеног рада. То се пре свега односи на приоритете у области здравства, економије и владавине права истакнуте у експозеу.

Оно на шта мора да се већ данас скрене пажња јесте чињеница да је као приоритет Владе у вези са решавањем питања Косова и Метохије истакла „очување виталних интереса српског народа на КиМ“, наводећи Заједницу српских општина, али упадљиво избегавши да изговори да је виталн иинтерес српског народа очување територијалног интегритета Србије стриктним поштовањем Устава Србије и Резолуције 1244 СБ УН.

Другу недоумицу изазива поновљена, много пута протеклих година изнета тврдња о покретању одлучне „борбе против организованог криминала и свеобухватног рата против мафије“, али без помињања најпрече потребне борбе против корупције. Оправдано је страховање да се не ради о омашци, већ о стварној намери да се системска корупција и даље толерише, тиме и подстиче.

О  већ дуго понављаној, а данас поновљеној дрској бесмислици да ће у Србији просечне плате 2025. године износити 900 евра, а пензије изнад 400 евра – не треба трошити речи. Јер, да би се то остварило просечан раст бруто домаћег производа треба да износи око 18 одсто свих наредних година, што и сама стара-нова председница Владе зна да је апсолутно немогуће остварити.