НАДИ пришла удружења грађана за очување традиционалних породичних вредности

НАДА
10. фебруар 2021.
НАДИ пришла удружења грађана за очување традиционалних породичних вредности

Политичко-програмску платформу Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) и Демократске странке Србије (ДСС) под називом НАЦИОНАЛНО ДЕМОКРАТСКА АЛТЕРНАТИВА (НАДА) прихватила су још два удружења грађана, «Тим за живот» из Сомбора и «Одбрана» из Београда. Делокруг ових удружења је очување традиционалих породичних вредности, борба против насиља над женама и повећање наталитета.

 

Председник ДСС, др Милош Јовановић се захвалио овим удружењима на подршци и том приликом изјавио: «Породица је темељ нашег друштва и због тога морамо неговати традиционалне породичне вредности, а не оне који нам се намећу споља и које нису за нас природне. Држава мора да донесе много подстицајније мере за повећање наталитета и да се млади лакше определе за нормалан брак мушкарца и жене и за добијање потомства».

 

Председник ПОКС, Жика Гојковић је изјавио: «Глобализам намеће нове вредности које су у супротности са српском традицијом, културом и вредностима које смо имали за време Краљевине Србије, а то су част, поштење, пожртвованост, саосећање и љубав према отаџбини и породици.

Раније су млади помагали старијима и немоћнима у свакој прилици, а мушкарци помагали женама, били џентлмени. То време треба опет да се врати».