Срећан Дан државности!

НАДА
15. фебруар 2021.
Срећан Дан државности!

Национално демократска алтернатива (НАДА) коју чине ПОКС, ДСС и бројна удружења грађана обележила је Дан државности полагањем венаца у Орашцу и Опленцу, уз присуство Његовог Краљевског Височанства Принца Филипа и Принцезе Данице Карађорђевића.

„Из Орашца је настала српска држава и краљевска династија. Шумадија је увек била за краља, а како дише Шумадија, тако дише цела Србија. Данас се рађа нова нада за Србију, оличена у Покрету обнове Краљевине Србије и Демократској странци Србије на путу који је трасирао Карађорђе. Заједно ћемо створити националну, али и демократску, снажну државу“ – изјавио је заменик председника ПОКС, Мирко Чикириз.

„На нама је да дамо све од себе, да садашња Србија заузме место на Балкану, какво јој по историји и правди припада и какво заслужује. Биће то дуга борба, захтеваће стрпљење и труд, али свакако неће бити тежа од борбе коју су започели наши преци 1804. године на Сретење када су ослобађали Србију. Нашом заслугом враћена је круна на српску заставу, а грађанима ћемо омогућити да се изјасне путем уставотворне скупштине или референдума да ли желе да се крунише Србија“ – изјавио је председник ДСС, др Милош Јовановић.