Милош Јованоивћ
13. април 2021.

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да ће за успех или неуспех предстојећег дијалога власти И опозиције директна одговорност бити на властима.

Он је гостујући у јутарњем програму телевизије Н1 оценио да опозиција нема снагу да изведе 300,000 људи на улице и да ће успех дијалог због тога зависити само од власти.

“Ако не успе дијалог, то ће бити зато што власт није желела да успе, И то ће онда бити нови инструмент за делегитимизацију ове власти”, додао је председник ДСС-а.

Он је истакао да нико не треба да очекује да ће Александар Вучић преко ноћи изгубити власт.

“Ово је маратон, политичка позиција се гради. Потребно је сртпљења, И не треба заборавити да је Вучић своју позицију градио 30 година”, навео је Јовановић.

Лидер ДСС-а је додао и да греше сви они који очекују “спасиоца, месију” у политици, већ да уместо тога треба вратити политику И идеологију у политички живот.

“Не може на силу да се хомогенизује опозиција. Ја не бих пристао на то –‘ајде све да урадимо да ови оду’. Ако нисам ја тај који ће доћи, није ми свеједно да неко дође ко ће се залагати за потпуно другачије ствари у односу на оне за које се ја залажем”, закључио је Милош Јовановић.