Подршка Баздуљу и Хандкеу, великим пријатељима Срба

НАДА
12. мaj 2021.
Подршка Баздуљу и Хандкеу, великим пријатељима Срба

Коалиција Национално - демократска алтернатива (НАДА) коју чини Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 19 покрета, странака, група и удружења грађана најоштрије осуђује хајку у јавности БиХ и међу сарајевским политичарима која се води против истакнутог писца и колумнисте Мухарема Баздуља.

 

Муслимани из Босне су напали Баздуља само зато што је био у друштву са великим пријатељем Србије и српског народа, нобеловцем Петером Хандкеом и Емиром Кустурицом. То су исти они који су овог чувеног аустријског писца прогласили персоном нон грата у Кантону Сарајево, искључиво јер се дрзнуо да каже истину о Сребреници, која се не уклапа у њихову пропаганду и неистине. Очигледно је да ни Муслимани из Босне, попут косовских Албанаца не могу да прихвате да је дошло време да се одају најзначајнија признања и онима који шире истину, а не само онима који су годинама сејали неистине о Србима.

 

НАДА подсећа да је Петер Хандке 1996. године објавио есеј “Правда за Србију”, да се оштро противио НАТО бомбардовању као и да је постао инострани члан Српске академије науке и уметности. Остаће упамћен и као велики пријатељ Велике Хоче на Косову и Метохији где је донирао 50.000 евра добијених од књижевне награде “Хенрик Ибзен”.