ЖЕНЕ ИЗ ДСС ПРЕДЛОЖИЛЕ ПЛАТФОРМУ „НАЦИОНАЛНИ ОПСТАНАК” (ВИДЕО)

ДСС Нови Сад
13. мaj 2021.
ЖЕНЕ ИЗ ДСС ПРЕДЛОЖИЛЕ ПЛАТФОРМУ „НАЦИОНАЛНИ ОПСТАНАК” (ВИДЕО)

На конференцији за новинаре у просторијама ДСС у Новом Саду говориле су жене окупљене око платформе „Национални опстанак”.

Јелица Сантрач, одборник ДСС у Скупштини Града Суботице, рекла је да платформа „Национални опстанак” окупља заинтересоване око питања: „Да ли ће нас бити?” и нашег одговора: „Биће нас уколико се освестимо и одлучимо да јединствени решимо заједнички проблем!”, додајући да је промовисање очувања здравља врхунски принцип очувања целокупног друштва.

Злата Ђерић, председник удружења грађана „Тим за живот” изјавила је да платформа „Национални опстанак” ставља акценат на демографске проблеме у Србији и на све већи број младих који напуштају земљу. Она је изнела захтев за хитно спровођење пописа становништва и усвајање кровног Закона о демографској безбедности у циљу очувања народа и Србије у целини. Закључила је да после промоције платформе „Национални опстанак”следи борба за имплементацију њених циљева, те да та борба мора бити институционализована.

Проф. др Ружица Игић, посланик ДСС у Скупштини АПВ, истакла је да је организација жена формирана јер ДСС има велики број жена у својим редовима и да оне желе да дају свој допринос у борби за национални опстанак.  Она је истакла да се мора све урадити да млади остану у Србији као и да се обезбеди амбијент како би се вратили они који су отишли. Такође, позвала је на враћање суверенитета над производњом хране и на очување природних богатстава у интересу народа.

Дубравка Џоџо, одборник ДСС у Скупштини Града Новог Сада, најавила је скорашње формирање женске иницијативе инспирисане платформом „Национални опстанак” у оквиру новосадског ДСС. Циљ ове иницијативе је да се оснаже креативне жене предузетничког духа да се друштвено и политички ангажују у темама значајним за Новосађане. Она је нагласила да очекује повезивање са хуманитарним организацијама, удружењима грађана која се баве проблемима маргинализованих и социјално угрожених категорија, како би ДСС помогла у њиховом раду.