Председник да не потписује скандалозни Закон о родној равноправности

НАДА
25. мaj 2021.
Председник да не потписује скандалозни Закон о родној равноправности

Коалиција Национално – демократска алтернатива (НАДА) коју чини Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 19 покрета, странака, удружења и група грађана позива председника Србије, Александра Вучића, да не потпише Закон о родној равноправности који угрожава српски језик, културу, традиционалну породицу и слободу мишљења и изражавања.

Закон о родној равноправности је противуставан јер уводи категорију "род", која не постоји у Уставу Србије и јер се ограничава слобода критичке речи и мишљења. Закон практично забрањује промовисање традиционалне породице и односе жена и мушкараца и њиме се даје основа за још скандалознији закон о истополним заједницама.

Нико не сме да игнорише став Одбора за стандардизацију српског језика који је навео да Закон о родној равноправности директно угрожава стандардни српски језик, јер прописује, чак под претњом казни, и употребу родно сензитивног изражавања. Овај закон је претња за целокупно српско друштво, а уколико заживи, наша коалиција ће у будућем сазиву Скупштине Србије тражити његово стављање ван снаге.