Закон о истополним заједницама штетан по народ и државу

НАДА
02. јул 2021.
Закон о истополним заједницама штетан по народ и државу

Национално демократска алтернатива (НАДА), савез Покрета обнове Краљевине Србије, Демократске странке Србије и 19 удружења грађана, осуђује изјаве министарке Гордане Чомић да је само питање времена када ће у Србији бити усвојен Закон о истополним заједницама и  позива је да престане са покушајима да на мала врата уведе овај, по народ и државу, изузетно штетан пропис.

 

„Истополни бракови врло негативно и дубоко задиру у саму срж наше традиционалне породице која је основа друштва, да би тако олако скупштина усвојила закон о томе. Без широке јавне расправе у којој би учествовала и Српска православна црква не сме ова тема ни доћи на дневни ред у парламенту", изјавио је председник ДСС др Милош Јовановић.

 

„Без обзира шта је тренд на западу, ми треба да сачувамо традиционалне, породичне вредности, јер без здраве породице нема среће и просперитета државе. Истополни бракови нам се намећу да униште нашу породицу, ослабе наше друштво, државу и нацију и на то никада нећемо пристати“, поручио је председник ПОКС Жика Гојковић.

 

Коалицију Национално - демократска алтернатива (НАДА) чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 19 покрета, странака, удружења и група грађана