Вратити Министарство дијаспоре у састав Владе Србије

НАДА
13. јул 2021.
Вратити Министарство дијаспоре у састав Владе Србије

Коалиција НАДА (ПОКС, ДСС и 19 удружења грађана) тражи измене Закона о министарствима којима би поново било формирано Министарства дијаспоре.

"У више од 100 земаља света имамо више од 4 милиона Срба, што је скоро пола укупне популације Србије. Они унесе у државу путем дознака сваке године више од 3,5 милијарди евра, што је огромна помоћ нашем народу и држави. Глас дијаспоре треба да се чује и у парламенту и у Влади и њих треба интегрисати у друштвено-политички живот наше државе – поручио је председник ДСС, др Милош Јовановић.

"Дијаспора одувек помаже и воли своју отаџбину и ти грађани треба да се изједначе по својим политичким правима са земљацима из Матице. Коалиција НАДА предлаже да на челу будућег Министарства дијаспоре буде неко од наших истакнутих грађана који живи ван граница Србије, као и да дијаспора има загарантована места у парламенту и право гласа на изборима електронским путем" – истакао је председник ПОКС. Жика Гојковић.

Коалицију Надионално – демократска алтернатива (НАДА) чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 19 покрета, странака, удружења и група грађана.