Држава да подржи домаће произвођаче парадајза

НАДА
16. јул 2021.
Држава да подржи домаће произвођаче парадајза

Коалиција НАДА (ПОКС, ДСС и 19 удружења грађана) тражи од Владе Србије да помогне домаће произвођаче парадајза, који су у безизлазној ситуацији.

"Жалосно је да се нашем сељаку откупљује парадајз по цени од 10 динара по килограму, а да се у маркетима увезени продаје по цени вишој од 100 динара. Не желимо да се понављају слике из Лесковца када су пољопривредници бесплатно делили оно што су муком произвели, већ тражимо да држава подстакне домаћу призводњу и гарантује откупну цену годину дана унапред“, поручио је председник ДСС др Милош Јовановић.

„Подстицајне мере за развој пољопривреде морају бити системске и догорочне. Осим сељаку, држава треба да обезбеди и олакшице оним трговинским ланцима који продају домаће пољопривредне производе, јер пољопривреда представља нашу главну привредну грану и кључ економског развоја. Без јаког сељака, нема ни јаке државе“, изјавио је председник ПОКС Жика Гојковић.

Коалицију Надионално – демократска алтернатива (НАДА) чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 19 покрета, странака, удружења и група грађана.