Дан победе у Великом рату је дан сећања на наше претке

НАДА
11. новембар 2021.
Дан победе у Великом рату је дан сећања на наше претке

Српска коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана честита свим грађанима Србије дан победе у Првом светском рату, у ком је Краљевина Србија на челу са врховним командантом, регентом Александром I Карађорђевићем, заједно са савезницима, победила Централне силе.

"Сви јунаци, који су животе дали у било ком рату, за отаџбину и нашу слободу, не смеју бити заборављени, не само данас, него и сваког другог дана. На данашњи дан, Војска Краљевине Србије, са својим савезнивима, победила је непријатеља и натерала га да потпише примирје, чиме се српски народ цео, не први пут, уписао у славне странице историје. И у ратовима деведесетих, српска војска је сачувала славу својих предака. Херојство наших бораца са Кошара једнако је оном наших ратника са Солунског фронта. Крајње је време да борци ратова деведесетих добију права каква заслужују. Права достојна њихових заслуга" - изјавио је у посети Параћину, кандидат за председника Србије испред коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

Делегације српске коалиције НАДА су положиле венце на Новом гробљу, на Спомен-костурницу бранилаца Београда и широм Србије