Ако је избор, херој или злочинац, Младић је херој

НАДА
13. новембар 2021.
Ако је избор, херој или злочинац, Младић је херој
 Кандидат за председника Српске коалиција НАДА коју чини ПОКС и ДСС, др Милош Јовановић изјавио је да Срби нису криви за ратове у бившој Југославији и да ако се поставља питање да ли је Ратко Младић злочинац или херој, онда је његов одговор да је он херој.


„У Сребреници није почињен геноцид и то кажем као правник. Пресуда Међународног суда правде у Хагу је политичка пресуда и не могу да схватим да постоје људи који су Срби, а прихватају лаж о геноциду“, рекао је Јовановић гостујући на Еuronews телевизији.
 
На питање о броју председничких кандидата из редова опозиције, кандидат за председника Српске коалиције НАДА оценио је да „није нормално да буде један кандидат опозиције јер постоје суштинске разлике међу њима у програмима и визији будућности Србије“.
 
„За не мали број опозиционара је оно што се догодило у Сребреници геноцид, што је за мене неприхватљиво. За неке ЕУ нема алтернативу, за неке је НАТО прихватљива опција. То је све оно чему се ми противимо, и ми смо за неке потпуно друге вредности“, навео је Јовановић.
 
Он је запитао како би било могуће да он као председничког кандидата подржи Маринику Тепић.
 
„Како да је подржим када сматра да је у Сребреници почињен геноцид. Или обрнуто, да она подржи мене који сматрам све супротно од ње по суштинским питањима“, истакао је Милош Јовановић.
 
Говорећи о актуелној власти, Јовановић је оценио да СНС „често влада кабадахијски, да нема ни мало слуха за демократске процесе и да има врло еластично схватање поштовања закона".
 
„С друге стране не могу да критикујем нешто што мислим да је добро. Не могу да критикујем Закон о ћирилици, не могу да критикујем јачање војске, то су добре и стратешке ствари“, оценио је кандидат за председника Српске коалиције НАДА.
 
Он је рекао да ДСС и ПОКС у коалицију НАДА спаја идеја да се може бити и патриота и демократа, да се могу поштовати национални интереси и правна држава.
 
„Као и идеја да се у неком тренутку, у догледно време на референдуму постави питање грађанима о типу државног уређења и облика владавине, да ли Република или обнова Краљевине Србије“, закључио је Јовановић