Председник државе да не буде и лидер странке

НАДА
18. новембар 2021.
Председник државе да не буде и лидер странке

Српска коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана, одржала је трибину у Старој Пазови на којој је представила грађанима свој предизборни програм и указала на лоше стање у друштву, које је дубоко сукобљено и подељено.

„Лоше по друштво је када је председеник државе и лидер странке. И правило и пракса треба да буде да новоизабрани председник Србије одмах поднесе оставку на функцију председика странке, јер он треба да буде председник свих грађана и неоптерећен дневним политиканством, а заузет искључиво државничким пословима и обавезама. Ако будем изабран, тако ћу радити.“ – изјавио је кандидат за председника Србије испред коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Ми имамо кандидата за председника који ће да мири, а не свађа грађане и политичке странке, који ће направити амбијент у друштву да је дозвољена критичка реч, и да ако неко мисли другачије, није одмах непријатељ државе. У ово тешко време за наш народ и државу, важније нам је јединство и слога него икада, око кључних националних циљева, очувања Републике Српске и враћање потпуног суверенита Србије над њеном покрајином, Косовом и Метохијом“ – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.