Линглонг слика и прилика страних инвеститора

НАДА
19. новембар 2021.
Линглонг слика и прилика страних инвеститора

Српска коалиција НАДА коју чине ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана тражи политичку одговорност надлежних у Влади Србије због ситуације у Линглонгу и третмана вијетнамских, али и српских и свих осталих радника који су ангажовани на изградњи те фабрике.

"Та фабрика је слика и прилика страних инвеститора којима се ова власт хвали. Радници у пеленама, са бедним платама и још беднијем смештају и условима рада, да ли у томе лежи будућност српске радничке класе или у рудницима Рио Тинта" - упитао је портпарол коалиције НАДА, Милош Парандиловић.

"Ово је велика срамота за државу која је Линглонгу дала огромне субвенције по запосленом. Поставља се питање, због чијих интереса, Влада Србије толерише овакав однос према радницима који као да живе у робовласничком друштву и свесно прави јефтину радну снагу на нашем тржишту рада, дајући подстицај за отварање оваквих фабрика за механичке послове, док наша најбоља деца одавде беже главом без обзира. Српска коалиција НАДА, када буде у прилици да одлучује, неће дозволити да страни инвеститори, без обзира одакле долазили, третирају Србију као своју прћију" - изјавио је Парандиловић.