Jовановић: Грађани су изгубили поверење у институције

НАДА
26. новембар 2021.
Jовановић: Грађани су изгубили поверење у институције

Др Милош Јовановић, кандидат за председника Србије испред коалиције НАДА коју чине ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана истакао је у Суботици да је први циљ коалиције и њега лично да се коначно уместо партијске државе успостави правна држава.

 

„Ова власт дели грађане Србије на основу страначке припадности. Када сте члан владајуће странке онда вам се отварају сва врата за запослења, независно од знања, дипломе, талента“, истакао је он.

 

Јовановић сматра да је такав систем владавине веома погрешан и да власт не би требало да дели људе ни по једном основу, јер то између осталог води ка томе да грађани губе веру у институције своје државе.

 

„Вратићемо правну државу, најпре тиме што ћемо променити изборни систем. Свим грађанима ћемо омогућити да од локалног па до републичког нивоа гласају за своје представнике по имену и презимену и само тако ћемо зауставити моћ странака да врше утицај на јавни живот, медије, финансијске токове и на све оно што као канцер изједа ову државу“, закључио је кандидат за председника Србије испред Српске коалиције НАДА.