Српска коалиција НАДА против промене Устава

НАДА
01. децембар 2021.
Српска коалиција НАДА против промене Устава

Српска коалиција НАДА коју чине ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана се апсолутно противи измени Устава Републике Србије и призива грађане да на референдуму 16. јануара гласају против промена.

Устав једне државе не треба олако мењати и не треба навикавати људе да могу лако да га мењају, нарочито не у ситуацији када се држава суочава са озбиљном сецесионистичком кризом у јужној српској покрајини, Косову и Метохији. Све оно што штити територијалну целовитост, а Устав Републике Србије је прва брана заштите, треба чувати и чинити све да он буде чврст, јак и непромењив.

Други разлог због чега не треба мењати Устав је чињеница да нам је та уставна промена наметнута споља, од стране Европске уније. ЕУ се неће ширити у догледно време и тема њеног проширења уопште није на дневном реду.

Српска коалиција НАДА сматра да све што урадимо у нашој земљи треба да буде плод нашег рада и труда, без притисака, уцена и нормативних усклађења са било којом другом државом или савезом. Нема те промене устава или закона која ће преко ноћи Србију учинити уређеном и правном државом, а посебно не промене које се спроводе под притиском Запада.