Српској коалицији НАДА приступила три нова удружења

НАДА
16. децембар 2021.
Српској коалицији НАДА приступила три нова удружења

-Данас су са нама потписали споразум о придруживању, Удружење жена за регионалну сарадњу Петроград, Етно асоцијација жена, и Одбрана Београд, саопштио је Председник Покрета обнове краљевине Србије, Жика Гојковић, на конференцији за штампу, која је огранизована тим поводом.

То значи да од данас Српску коалицију Нада чине Покрет обнове краљевине Србије, Демократска странка Србије и двадесет и осам Удружења грађана.

Председник ПОКС се на конференцији за штампу осврнуо и на проблем беле куге, са којим се Србија годинама суочава.

-Жене су посебно дискриминисане и то у оним годинама када су најспособније да рађају. Оне се суочавају са послодавцима који их већ на разговору за посао питају питања попут: „Да ли имате дечка“, Да ли сте трудни“, „ Да ли планирате трудноћу?“… Држава овакву дискриминацију мора системски решити. Морамо посебно кроз финансијске подстицаје заштити жене предузетнице, путем финансијских субвенција. Њима мора бити омогућено да у случају трудноће примају све надокнаде као и жене запослене у јавном сектору. Оне морају имати право да бирају да ли желе да оне уживају породиљске привилегије, или их желе пренети на партнера, рекао је Гојковић. Он је додао и да је добро што је држава одлучила да помогне женама које роде прво, друго и треће дете, али је истакао и да Српска коалиција НАДА, тражи да држава мајкама које роде четворо деце додели и националне пензије.

– Здравствена заштита трудница и породиља мора бити далеко боља, нагласио је Гојковић, упозоривши на велики број случајева у којима су медицинске сестре, а понекад и лекари, шиканирали породиље током боравка у породилиштима. Подсетио је и на случајеве крађа беба, које, каже држава мора хитно решавати и спречавати.