Борићу се да уђем у други круг председничких избора!

Курир
08. март 2022.
Борићу се да уђем у други круг председничких избора!

Борићу се да уђем у други круг председничких избора. То свакако неће бити лако у овој неравноправној борби у коју неки улазе са милионима евра а други, попут нас, са вишеструко мање ресурса али је могуће јер председнички избори поред материјалних ресурса захтевају и истинску визију Србије, јасну политику и доследност, озбиљност и личну биографију а то нам свакако не недостаје, поручује у интервјуу за Курир председник Демократске странке Србије и председнички кандидат коалиције НАДА.

Како каже, у ту трку је ушао не да се игра, већ зато што је спреман и зато што хоћу да преузмем одговорност за вођење државних послова.

- Знам шта нам ваља мењати, шта се мора урадити и позивам људе да се упознају и са мојим политичким ставовима и са мојом биографијом и нек одлуче коме ће дати поверење.

Шта очекујете на парламентарним и градским изборима? Предвиђате ли својој коалицији бољи изборни резултат од оног који предвиђају истраживања а који се креће испод три одсто?

- Не знам која сте истраживања ви гледали али истраживања у које смо ми имали увид јасно показују да се налазимо између четири и шест одсто са трендом раста. Што се мене тиче међутим, истраживања су потпуно небитна. Једино је важно шта ће грађани рећи 3. априла и ми се, независно од истраживања, боримо за њихово поверење и морам да вам кажем да су реакције и одјеци на које наилазимо одлични.

Шта вам даје уверење да ћете ући у парламент, односно градску скупштину?

- Када једну листу предводи један од највећих живих српских ратника као што је генерал Божидар Делић и када ту исту листу подржава један од највећих живих српских песника као што је Матија Бећковић онда би била срамота не очекивати одличан резултат. Поред тога, српска коалиција НАДА има јасан национални програм: реинтеграција Косова и Метохије у пуни уставноправни поредак Србије; одбрана Републике Српске и подршка Србима у региону, војна неутралности и рад на коначном идентитетском утемељењу нашег народа. Уз то инсистирамо на поштовању правне државе, демократских процедура и јачању институција - ништа од овога данас није случај. Имамо јасан програм и Београд у коме ћемо се коначно обрачунати са урбанистичком мафијом која последњих година по својој вољи и сходно свом приватном интересу обликује и уништава српску престоницу. Јавни превоз ће бити бесплатан што је мера од највећег значаја како би се извршио такозвани „модални трансфер" односно како би се поспешио прелазак житеља нашег главног града са приватног и индивидуалног на јавни и колективни начин превоза што ће утицати и на смањење саобраћајних гужви и на смањење загађења. Решићемо коначно проблем амброзије који многим људима одузме месец и по дана нормалног живота годишње што је недопустиво а ту је и наш пројекат „Коридор културе" односно изградња пешачког моста између Калемегдана и Ушћа и изградња зграде опере у блоку 15.

Шта вашу коалицију највише издваја у односу на остале учеснике на предстојећим изборима?

- Чињеница да се једини залажемо за здраву националну али и подједнако здраву демократску државу. Не можете се борити за Косово и Метохију у саставу Србије а неговати безакоње у земљи и стварати партијску уместо правне државе. То напросто не бива. Поред тога нас издвајају и доследност, озбиљност и снага. Видим да неки на десном делу политичког спектра говоре о некаквим патриотским блоковима. Чињеница је међутим да српска коалиција НАДА представља једину озбиљну патриотску алтернативу овом режиму. Неки други опет излазе са председничким кандидатима који имају једва тридесетак година, без озбиљног радног, политичког или животног искуства што ми се такође не чини озбиљним. У многим државама не можете ни бити кандидат пре него што напуните 35 или 40 година живота и то има свој разлог. Заиста мислим да је крајње време да уозбиљимо политичку сцену у нашој земљи јер нас чекају велики изазови и због тога се и сами понашамо озбиљно и одговорно.