Да седнемо и разговарамо, да се смири острашћена атмосфера

НАДА
07. април 2022.
Да седнемо и разговарамо, да се смири острашћена атмосфера

Председник Демократске странке Србије и један од лидера Српске коалиције НАДА Милош Јовановић изјавио је да сви релевантни политички актери треба да седну и разговарају, и да покушају да смире острашћену атмосферу и поларизацију у друштву насталу након одржаних избора.

Он је гостујући на телевизији Танјуг поздравио позив председника ССП-а Драгана Ђиласа, који је изразио спремност да се разговара са председником Србије Александром Вучићем, оценивши то као одговоран потез.

"Вучић и Ђилас су прилично допринели овој острашћеној атмосфери, и било би такође одговорно да сада председник Републике позитивно одговори, како бисмо полако смиривали политичку ситуацију у земљи. У тим разговорима треба да учествују сви релевантни политички актери",
истакао је лидер ДСС-а.

Председник ДСС који је уједно био и кандидат за председника Србије Српске коалиције НАДА оценио је да се Београд поделио, додавши да је према последњим информацијама резултат 55:55 по броју одборника.

"То је ситуација где нико не може да влада. И да буде 56 према 54, 57 према 53, то су тесне већине које онемогућавају иоле нормално вођење
града", закључио је Милош Јовановић.