Демократска странка Србије у политичком блату неће да учествује

12. април 2022.
Демократска странка Србије у политичком блату неће да учествује

Оптужбе појединих опозиционих тзв. лидера и лидерчића на рачун Демократске странке Србије, којима се јавност обмањује о начину гласања нашег представника у Градској изборној комисији, неистините су, бесмислене, политикантске и изнете у намери да се нанесе политичка штета ДСС.

Последњи је тренутак да странке недорасле изазовима пред којима се наше друштво и држава налазе и њихови незрели, кратковиди, неодговорни лидери  престану са тровањем јавности и замајавања грађана скривањем истине лажним оптужбама и подметањима на рачун других.

Демократска странка Србије у том политичком блату неће учествовати, већ ће се руководити начелима и жељом да се Србија уреди као правна и демократска држава.

Указујемо на чињенице преко којих међусобно посвађане, лажно демократске странке олако прелазе у својим јефтиним оптужбама, залуђујући грађане Београда и Србије:

1. Опозиција нема већину за формирање власти у Београду, јер је однос одборника власти и опозиције 55-55, а евентуални прелазак цензуса листе „Ајмо људи“ после поновљених избора, па и на 200 места, не би суштински ништа променио, јер су поједини одборници опозиције већ јавно изнели став да неће подржати формирање власти коју би чиниле све до сада опозиционе странке. Да је то тако свестан је и Драган Ђилас, због чега и инсистира на новим градским изборима у целини, а све бескрупулозне неистине о одлучивању на седницама ГИК-а чини бесмисленим.

Три могућа излаза из садашње ситуације су - тесна већина власти, велика коалиција или нови избори.

2. Градска изборна комисија броји 25 чланова, али члан листе „Суверенисти“ ( Доста је било, Здрава Србија) не учествује у раду комисије, па у раду учествује 24 чланова. Коалиција НАДА има једног члана комисије и од начина гласања нашег члана никада није зависила одлука ГИК-а.

3. Представник ДСС  у ГИК-у доноси одлуке и гласа искључиво на основу закона. За поједине приговоре опозиције је гласао за, док је у неким био уздржан или гласао против – онако како закон и савест налажу.

ГИК није и не сме бити поприште политичке борбе у ком незадовољне странке власти и опозиције покушавају да остваре оно што нису успели на изборима.

ДСС инфо            12.4.2022.