Сарић: Демонтирати партитократски и делом корупционашки систем у Београду

ДСС
15. април 2022.
Сарић: Демонтирати партитократски и делом корупционашки систем у Београду

Председница Владе Србије и ВД председница Градског одбора СНС, Покрет социјалиста, и њихов „лидер“, показују опште непознавање чак и овог нашег, лошег партитократског политичког система, иако партиципирају у власти, па би неке ствари морали да знају.

У каквој је директној вези локална самоуправа каква је град Београд, са идеологијом? На који начин нагомилани проблеми у граду Београду, почев од упитног функционисања комуналних служби, скоро никаквог рада инспекцијског надзора, урбанистичког хаоса, дивље градње, дивљања сумњивих грађевинских фирми по граду, саобраћајног колапса, штетних пројеката по грађане Београда, имају везе са опредељењем ДСС и Милоша Јовановића за очување територијалног интегритета Републике Србије, за који се доследно залажемо?

Управо због лоше политике владајуће олигархије у граду Београду, која ће оставити последице у сваком смислу по грађане Београда, сматрамо да је потребно у потпуности демонтирати партитократски и делом корупционашки систем који је институционализован у Скупштини града Београда, и његовим Секретаријатима. Једини начин за то јесте увођење транспарентности у градске институције.

Транспарентност је могуће увести једино кроз увођење што више политичких опција, путем одборничких мандата у Скупштини града. То је једини разлог због кога ДСС позива своје бираче да гласају за листу АЈМО ЉУДИ – Душко Вујошевић.

Само јака опозиција може ефикасније да контролише било коју власт па и власт СНС.

ДСС инфо                 15.4.2022.