Обновити кампању лобирања за повлачење признања Косова

НАДА
12. мaj 2022.
Обновити кампању лобирања за повлачење признања Косова

Српска коалиција НАДА, коју чине ДСС, ПОКС Војислава Михаиловића и 25 удружења грађана, тражи да Србија поново покрене дипломатску борбу за повлачење признања сецесије Косова, као одговор на најаву Аљбина Куртија да ће званично тражити пријем тзв. Косова у Савет Европе и Партнерство за мир.

 

– Најновије најаве Приштине да ће наставити с кандидатуром за чланство у међународним организацијама су потврда неопходности да се побољша дипломатска и свака друга активност наше земље у кампањи повлачења признања сецесионистичке творевине  Косово. Наша једина обавеза је да поштујемо Устав Србије и Резолуцију 1244 СБ УН у којима јасно стоји да су Косово и Метохија саставни део Србије и да на сваки начин спречимо пријем у међународне институције те непостојеће државе- поручио је председник ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

 

– Наша обавеза из Вашингтонског споразума која забрањује лобирање за повлачење признања је одавно истекла, а ова најава Куртија додатно нас обавезује да Србија појача своју дипломатску активност и одржава добре односе са својим савезницима, пре свега са Русијом и Кином – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.