Јовановић: Вратимо политику, није ми Вучић једини аршин

ДСС
18. мaj 2022.
Јовановић: Вратимо политику, није ми Вучић једини аршин

Председник Демократске странке Србије и један од лидера коалиције НАДА Милош Јовановић изјавио је да у Србији постоји „острашћена атмосфера“ где је председник Републике Александар Вучић „једини аршин“ и да зато мора да се „врати политика у политичку расправу“.

„Ми ћемо бити опозиција и у градској и у републичкој Скупштини. Потребно је да се у Србији врати политика у политичку расправу и да тако све буде мање затровано“, истакао је Јовановић гостујући у Утиску недеље.

Према његовим речима, данас је Александар Вучић „једини аршин“ у политици. „Неким новинарима је он једини смисао, не би имали шта да раде да га нема“, додао је председник ДСС-а.

Милош Јовановић је поновио да је став ДСС да никакве санкције Русији не долазе у обзир.

„Ништа се није променило у мојим ставовима за месец дана. Неће никоме бити лакше, неће нико да живи десет пута боље ако уведемо санкције, јер је све поремећено. Цела Европа ће осетити инфлацију, енергетску небезбедност. Ово је борба за нови светски поредак“, оценио је Јовановић.

Он је додао да нема ништа од ЕУ, јер се она неће ширити. „Европски пут Србије би морао да се плати сецесијом Косова и Метохије, то је већ хиљаду пута речено“, закључио је Милош Јовановић.