Поздрављамо подизање оптужнице против хрватских официра за напад на избегличку колону током „Олује“ 1995.године 

НАДА
26. мaj 2022.
Поздрављамо подизање оптужнице против хрватских официра за напад на избегличку колону током „Олује“ 1995.године 

Српска коалиција НАДА коју чини ДСС и ПОКС Војислава Михаиловића поздравља одлуку српског Тужилаштва за ратне злочине да подигне оптужницу против четири висока хрватска официра који су наредили нападе на српске избеглице на Петровачкој цести током операције „Олуја“ 1995.године.

"Превише је злочина учињених над Србима за које нико није одговарао, тако да радује свака најава да ће одговорни бити изведени пред лице правде за злодела која су учинили. Иако ће, уколико се докаже кривица ових официра, правда бити задовољена тек након 27 година, ипак је важно да она буде достижна, како ниједан злочин не би остао некажњен“ - изјавио је председник ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Сваки дан који су провели на слободи они који су наредили и извршили напад на избегличку колону у којој су се налазили жене, деца и старци, био је као ново убијање тих невиних цивила. Наша је обавеза да ниједну жртву не заборавимо и не дозволимо да нико од злочинаца не остане некажњен, због чега дајемо подршку правосудним органима да ове судске процесе спроведу до краја “ - изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.