Лицемерне оптужбе председнице тзв. Косова на рачун генерала Делића

НАДА
05. август 2022.
Лицемерне оптужбе председнице тзв. Косова на рачун генерала Делића

Српска коалцијија НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС, Патриотски покрет "Нема назад - иза је Србија" генерала Божидара Делића осуђује покушај обмане председнице сецесиониста са Косова, Вјосе Османи која је осудила избор генерала Делића за потпредседника Скупштине Србије наводећи да је масакрирао хиљаде грађана Косова.

„Генерал Божидар Делић је бранио и одбранио српски народ на Косову и Метохији и да није било њега и његове херојске 549 моторизоване бригаде Војске Југославије српски народ би био масакриран. У питању је још покушај замене теза албанских политичара, јер су Срби ти над којима се вришило етничко чишћење. Најбољи доказ је то, да данас, после две деценије од завршетка сукоба нема Срба у градовима на Косову и Метохији у којима су вековима живели.“ – изјавио је народни посланик, председник Новог ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Команданти терористичке ОВК од којих су многи осумњичени за ратне злочине пред Хашким трибуналом, били су на највишим функцијама у сецесионистичком Косову од 1999. године до данас. Генерал Божидар Делић био је официр регуларне војске која је бранила сопствену државу од напада терориста и агресије НАТО и заслужио је потпредседнико место у скупштини. Он је симбол отпора и борбе против албанског екстремизма и сецесионизма и због тога је и трн у оку представницима албанаца са Косова“ – изјавио је народни посланик, председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војисав Михаиловић.