Председништво

 • Насловна
 • О нама
 • Структура
 • Председништво
 • МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ- ПРЕДСЕДНИК ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

  На Универзитету Париз 1 Пантеон-Сорбона дипломирао је 1999. године на Правном факултету, а 2000. године на Одсеку политичких наука Сорбоне. На истом универзитету завршио је магистарске студије из међународних односа 2001.Докторску дисертацију одбранио је у децембру 2010.

  Од 2001. до 2005. године био је задужен за извођење вежби из Уставног права и Компаративних политичких система на Правном факултету Универзитета Париз 1 Пантеон-Сорбона. Од 2006. до 2011. године радио је на Институту за међународну политику и привреду у Београду у звању истраживача-сарадника.

  Од јула 2007. године обављао је дужност саветника министра за Косово и Метохију Фебруара 2008. године именован је за координатора правног тима Владе Републике Србије.

  У октобру 2011. године изабран је за асистента, а у фебруару 2014. године изабран је за доцента на предметима Увод у право европских интеграција и Међународни односи на Правном факултету Универзитета у Београду.

  Говори енглески и француски језик, отац двоје деце.

  ДЕЈАН ШУЛКИЋ- ПОТПРЕДСЕДНИК ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ 

  Рођен је 1972. године. Живи у Великој Плани.

  Дипломирао је на Правном факултету у Крагујевцу. По занимању је дипломирани правник.

  На локалним изборима 2012. године, по трећи пут узастопно изабран је за председника општине Велика Плана.

  На ванредним парламентарним изборима одржаним 24. априла 2016. године по први пут постаје народни посланик, као посланик при посланичког групи Демократске странке Србије.

  Обављао је функцију председника Извршног одбора Демократске странке Србије. Отац двоје деце.

  ПРЕДРАГ МАРСЕНИЋ- ПОТПРЕДСЕДНИК ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

  Рођен 1970. године у Београду. Завршио Математичку гимназију и Машински факултет у Београду где је стекао звање дипломираног инжењера машинства. Након завршеног факултета радио је као професор математике а затим одлази у Канаду где је у неколико компанија радио на развоју прототипова и изради готових производа у индустрији прецизне механике. По повратку у земљу запошљава се у ЈКП ГСП „Београд”, полаже стручни испит прописан за дипломираног инжењера машинства и ради на пословима руковођења инфраструктурним пројектима из области термотехнике, процесне и гасне технике. Аутор је бројних пројеката из области термотехнике. Члан је Инжењерске коморе Србије и Друштва машинских и електро инжењера и техничара Србије. Члан Демократске странке Србије постаје 2007. године. Ожењен, отац двоје деце.

  ЗОРАН САНДИЋ- ПОТПРЕДСЕДНИК ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

  Рођен 1970. године у Кикинди. Средњу школу завршио у Зрењанину. По занимању инжењер пољопривреде. Члан Странке од 2000. године. Председник ОО ДСС Житиште у периоду од 2000. до 2012. године. Од 2011. године председник Окружног одбора ДСС Средњи Банат. У СО Житиште 4 године обављао функцију заменика председника општине и 4 године био помоћник председника оптине.

  Ожењен, отац двоје деце.

  УРОШ ЈАНКОВИЋ- ПРЕДСЕДНИК ИЗВРШНОГ ОДБОРА ДСС

  Рођен је 24. септембра 1979. године у Београду. Одрастао је и живи на Бановом брду, где је завршио основну и средњу школу. Стекао звање Мастер менаџ. на Факултету организационих наука на тему "Примена међународних стандарда у изборним процесима у Републици Србији".

  Служио је војни рок 1998. и 1999. године на Косову и Метохији где је учествовао у одбрани наше земље, против Нато авијације и албанских терориста. По повратку са ратишта учланио се у Демократску странку Србије Војислава Коштунице.

  Од 2002. године бави се предузетништвом, најпре партнерски, да би потом самостално основао предузеће, које се бави производњом.

  Ожењен је Лидијом, и има ћерку Андреу и Јелену.

  ДУШАН СТЕВАНОВИЋ - ПРЕДСЕДНИК ОМЛАДИНЕ ДСС

  Рођен 18. новембра 1996. године у Београду, где је завршио основну школу, а потом и XII београдску гимназију. У јуну 2015. године уписује Правни факултет Универзитета у Београду, на ком је апсолвент. 
  Постаје члан Демократске странке Србије у септембру 2015. године, са непуних 19 година. Обављао је више функција у странци, био потпредседник Омладине, да би на јесен 2020. године преузео место председника Омладине ДСС. Члан је Главног одбора странке.

  СИНИША АТЛАГИЋ- Члан Председништва ДСС

  Рођен 1976. године у Бихаћу, Босна и Херцеговина.

  Дипломирао 2000. године на одсеку за Комуникологију и новинарство Факултета политичких наука у Београду. Магистрирао 2007. године на одсеку Политичка социологија Факултета политичких наука у Београду.  Одбранио докторску дисертацију на Факултету политичких наука у Београду 2010. године. Докторска теза: Нацистичка пропаганда као тоталитарна пропагандаКретање у каријери. 

  Ванредни професор на Факултету политичких наука Универзитета у Београду и директор Центра за руске студије на Факултету политичких наука у Београду.

  Учествовао у многим истраживачким пројектима.

  Најзначајније објављене монографије и текстови: Партијска идентификација као детерминанта изборне мотивације: теоријске контроверзе и проблеми емпиријског истраживања; Нацистичка пропаганда – Од тоталне до тоталитарне пропаганде; Време неиспуњених обећања:Теме у изборним кампањама у Србији; Теме као фактор изборне мотивације у Србији 1990-2014: Претпоставка рационалног избора у служби промоције лидерâ” у Србији.

  Говори енглески и руски језик, отац двоје деце.

  БРАНКО ЖИВАНОВИЋ- Члан Председништва ДСС

  Рођен 1988.године у Шапцу где је завршио основну и средњу школу.

  Дипломирао на Правном факултету у Новом Саду. Адвокат.

  У два мандата је био председник омладине ДСС у Шапцу, био је члан Председништва омладине ДСС и члан Извршног одбора ДСС за Мачвански округ.

  Ожењен.

  ДРАГАН МАРКОВИЋ- Члан Председништва ДСС

  Рођен у Београду 1984. године. Дипломирао на Факултету политичких наука а мастер студије завршио на Економском факултету Универзитета у Београду. Запослен.