Председништво

 • Насловна
 • О нама
 • Структура
 • Председништво
 • МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ- ПРЕДСЕДНИК ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

  На Универзитету Париз 1 Пантеон-Сорбона дипломирао је 1999. године на Правном факултету, а 2000. године на Одсеку политичких наука Сорбоне. На истом универзитету завршио је магистарске студије из међународних односа 2001.Докторску дисертацију одбранио је у децембру 2010.

  Од 2001. до 2005. године био је задужен за извођење вежби из Уставног права и Компаративних политичких система на Правном факултету Универзитета Париз 1 Пантеон-Сорбона. Од 2006. до 2011. године радио је на Институту за међународну политику и привреду у Београду у звању истраживача-сарадника.

  Од јула 2007. године обављао је дужност саветника министра за Косово и Метохију Фебруара 2008. године именован је за координатора правног тима Владе Републике Србије.

  У октобру 2011. године изабран је за асистента, а у фебруару 2014. године изабран је за доцента на предметима Увод у право европских интеграција и Међународни односи на Правном факултету Универзитета у Београду.

  Говори енглески и француски језик, отац двоје деце.

  ДЕЈАН ШУЛКИЋ - ПОТПРЕДСЕДНИК ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ 

  Рођен је 1972. године. Живи у Великој Плани.

  Дипломирао је на Правном факултету у Крагујевцу. По занимању је дипломирани правник.

  На локалним изборима 2012. године, по трећи пут узастопно изабран је за председника општине Велика Плана.

  На ванредним парламентарним изборима одржаним 24. априла 2016. године по први пут постаје народни посланик, као посланик при посланичког групи Демократске странке Србије.

  Обављао је функцију председника Извршног одбора Демократске странке Србије. Отац двоје деце.

  ПРЕДРАГ МАРСЕНИЋ - ПОТПРЕДСЕДНИК ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

  Рођен 1970. године у Београду. Завршио Математичку гимназију и Машински факултет у Београду где је стекао звање дипломираног инжењера машинства. Након завршеног факултета радио је као професор математике а затим одлази у Канаду где је у неколико компанија радио на развоју прототипова и изради готових производа у индустрији прецизне механике. По повратку у земљу запошљава се у ЈКП ГСП „Београд”, полаже стручни испит прописан за дипломираног инжењера машинства и ради на пословима руковођења инфраструктурним пројектима из области термотехнике, процесне и гасне технике. Аутор је бројних пројеката из области термотехнике. Члан је Инжењерске коморе Србије и Друштва машинских и електро инжењера и техничара Србије. Члан Демократске странке Србије постаје 2007. године. Ожењен, отац двоје деце.

  ЗОРАН САНДИЋ - ПОТПРЕДСЕДНИК ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

  Рођен 1970. године у Кикинди. Средњу школу завршио у Зрењанину. По занимању инжењер пољопривреде. Члан Странке од 2000. године. Председник ОО ДСС Житиште у периоду од 2000. до 2012. године. Од 2011. године председник Окружног одбора ДСС Средњи Банат. У СО Житиште 4 године обављао функцију заменика председника општине и 4 године био помоћник председника оптине.

  Ожењен, отац двоје деце.

  УРОШ ЈАНКОВИЋ - ПРЕДСЕДНИК ИЗВРШНОГ ОДБОРА ДСС

  Рођен је 24. септембра 1979. године у Београду. Одрастао је и живи на Бановом брду, где је завршио основну и средњу школу. Стекао звање Мастер менаџ. на Факултету организационих наука на тему "Примена међународних стандарда у изборним процесима у Републици Србији".

  Служио је војни рок 1998. и 1999. године на Косову и Метохији где је учествовао у одбрани наше земље, против Нато авијације и албанских терориста. По повратку са ратишта учланио се у Демократску странку Србије Војислава Коштунице.

  Од 2002. године бави се предузетништвом, најпре партнерски, да би потом самостално основао предузеће, које се бави производњом.

  Ожењен је Лидијом, и има ћерку Андреу и Јелену.

  ДУШАН СТЕВАНОВИЋ - ПРЕДСЕДНИК ОМЛАДИНЕ ДСС

  Рођен 18. новембра 1996. године у Београду, где је завршио основну школу, а потом и XII београдску гимназију. У јуну 2015. године уписује Правни факултет Универзитета у Београду, на ком је апсолвент. 
  Постаје члан Демократске странке Србије у септембру 2015. године, са непуних 19 година. Обављао је више функција у странци, био потпредседник Омладине, да би на јесен 2020. године преузео место председника Омладине ДСС. Члан је Главног одбора странке.

  СИНИША АТЛАГИЋ - ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА ДСС

  Рођен 1976. године у Бихаћу, Босна и Херцеговина.

  Дипломирао 2000. године на одсеку за Комуникологију и новинарство Факултета политичких наука у Београду. Магистрирао 2007. године на одсеку Политичка социологија Факултета политичких наука у Београду.  Одбранио докторску дисертацију на Факултету политичких наука у Београду 2010. године. 

  Редовни професор на Факултету политичких наука Универзитета у Београду и директор Центра за руске студије на Факултету политичких наука у Београду.

  Говори енглески и руски језик, отац двоје деце.

  БРАНКО ЖИВАНОВИЋ - ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА ДСС

  Рођен 1988.године у Шапцу где је завршио основну и средњу школу.

  Дипломирао на Правном факултету у Новом Саду. Адвокат.

  У два мандата је био председник омладине ДСС у Шапцу, био је члан Председништва омладине ДСС и члан Извршног одбора ДСС за Мачвански округ.

  Ожењен.

  МАРКО САРИЋ - ПРЕДСЕДНИК ГРО ДСС БЕОГРАД

  Рођен 30. јула 1976. у Београду. Завршио ОШ Веселин Маслеша на Вождовцу, Прву београдску гимназију и дипломирао на Саобраћајном факултету универзитета у Београду на одсеку за друмски транспорт.

  Радио у Републичком геодедском заводу од 2009 до 2010, после тога изабран за заменика председника Скупштине општине Вождовац и на тој функцији био до 2014. За заменика председника општине Вождовац изабран у јануару 2014 год.
  Ожењен, отац Алексе и Петра.

   

  ГОРИЦА ГАЈИЋ - ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА ДСС

  Горица Гајић (Ломница код Деспотовца, 1. јануар 1958) српски је политичар и економиста. Свој први мандат Народног посланика у Народној скупштини Републике Србије као члан Демократске странке Србије, служила је од 2012. до 2014. године, као и свој други мандат Народног посланика од 2016. до 2020. године. Пре тога је била посланик Скупштине Државне заједнице Србије и Црне Горе од 2004. до 2006. године.

  ВЕЛИМИР ГАВРИЛОВИЋ - ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА ДСС

  Гавриловић је рођен 1976. године, дипломирао је на Економском факултету у Београду, завршио је и међународне мастер студије "Пословна економија и управљање", а завршио је и низ специјалистичких програма из области управљања, јавних финансија и јавног избора, транзиције, међународних економских односа и политика страних улагања.

  Од 2002. до 2008. године радио је у Министарству за економске односе са иностранством, односно у Министарству економије и регионалног развоја, а од 2009. године ради у приватном сектору.

  БОЈАН РАДОЈЕВИЋ - ПРЕДСЕДНИК ГРО ДСС НОВИ САД

  Радојевић је рођен 1973. године, дипломирао је, магистрирао и докторирао на Природно-математичком факултету у Новом Саду где је и радио на предмету Методологија научног рада и географски информациони системи. Радио је и у приватном и у јавном сектору.

  ЗДРАВКО ВЕСЕЛИНОВ - ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА ДСС

  Рођен 29.10.1992, године у Кикинди где је завршио основну и средњу школу.

  Основне и мастер студије завршио на Факултету политичких наука, Универзитет у Београду где је стекао звање мастер политиколог.

  Члан странке од 2012. године, радио у информативној служби теренску кампању за коалицију ДСС- Двери 2016. године. У периоду од 2017. до 2020. године је обављао функцију председника Омладине Демократске странке Србије.

  Био је запослен у Ватерполо савезу Србије, а тренутно ради у приватном сектору. Бави се и воћарством.

  ДРАГАН МАРШИЋАНИН - ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА ДСС

  Рођен у Београду. Дипломирао на Економском факултету у Београду.

  На оснивачкој скупштини ДСС 1992. изабран је за члана Главног одбора. У јулу 1998. постао је генерални секретар, а 2001. и 2003. године изабран је за једног од потпредседника странке.

  Од 1993. до децембра 1996. године био је председник Скупштине општине Врачар.

  22. јануара 2001. године изабран за првог некомунистичког председника Народне скупштине Републике Србије.

  На републичким парламентарним изборима 28. децембра 2003. изабран је за народног посланика, а за председника Скупштине Србије поново изабран 4. фебруара 2004. године.

  За министра привреде у Влади Војислава Коштунице изабран је 4. марта 2004. године, а дужност вршио до оставке у мају исте године.

  Амбасадор Србије у Швајцарској био од 2005 - 2009. године

  МИЛОШ ТУБИЋ - ПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКОГ ОДБОРА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ ВОЈВОДИНА

  Рођен 11.06.1975. у Кикинди

  Завршио Факултет техничких наука, Универзитета у Новом Саду, одсек електротехника, смер електроника и телекомуникације.

  Говори енглески и немачки језик.

   

  ДРАГАН МАРКОВИЋ - ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА ДСС

  Рођен у Београду 1984. године. Дипломирао на Факултету политичких наука а мастер студије завршио на Економском факултету Универзитета у Београду. Запослен.